Közelebb van az Északi csoda, mint gondolnád!

Nordik Balkán

Nordik Balkán

Ha mi nem beszélünk, akkor ki fog?

Menekült írók Európában

2016. március 16. - NordikBalkán

Az ICORN (Menekültek Nemzetközi Város hálózata) egy független szervezet, amely olyan írókat, költőket, bloggereket menekít ki, akik írásaik miatt életveszélyes helyzetbe kerültek saját országukban. Az ICORN célja a szólás szabadsága, a demokratikus értékek és a nemzetközi szolidaritás megerősítése.

2006 óta több, mint 50 város csatlakozott a kezdeményezéshez világ szerte, így már közel 140 írót sikerült megmenteni,

Ratan, bangladeshi blogger alig pár hónapja érkezett családjával Bergenbe. Akkor döntött úgy, hogy megkeresi az ICORN-t, amikor két közeli blogger barátját is megölték otthonukban. Most, hogy már biztonságban tudja egész családját, folytatni szeretné az írást, hiszen mint mondja: "Ha mi nem beszélünk, akkor ki fog?"

Helge Lunde, a szervezet megálmodója és alapítója nagyon örülne, ha Krakkó után Budapest is csatlakozna az ICORN városokhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://nordikbalkan.blog.hu/api/trackback/id/tr78479230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása