Közelebb van az Északi csoda, mint gondolnád!

Nordik Balkán

Nordik Balkán

Fókák. Gejzír. Szoció.

2015. augusztus 28. - NordikBalkán

 

 

 

Asia és Sári vagyunk. A Norvég Civil Alap támogatásával elutazunk Izlandra, Norvégiába és Liechtensteinbe, és megnézzük, hogy mükődik az integráció egy jóléti társadalomban. Azon túl, hogy olyan civil szervezeteket keresünk fel, akik innovatív, működő modelleket találtak az integráció elősegítésére, belenézünk az izlandi, norvég és liechtensteini néplélekbe is. Talán közelebb van hozzánk az 'északi csoda', mint gondolnánk.

Az utóbbi években egyre nehezebb helyzetbe kerültek az olyan, minden Magyarországon élőt lényegesen érintő ügyek, mint az oktatásügy, melegjogi kérdések, a kultúra helyzete és a menekültügy, valamint a vidék és főváros szakadékot teremtő mentális távolsága.

Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben érdemes megvizsgálni, hogyan küzdenek a civilek a beragadt társadalmi szerepek ellen, amelyek sokszor legfőbb gátjai a társadalmi mobilitás növelésének és a társadalmi szakadék csökkentésének.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nordikbalkan.blog.hu/api/trackback/id/tr377740036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sejt 2015.08.28. 10:15:44

Nagy szükség van előremutató, egészséges önbizalmat és tehetséget sugárzó példákra!
süti beállítások módosítása