Közelebb van az Északi csoda, mint gondolnád!

Nordik Balkán

Nordik Balkán

Inkluzív társadalmat mindenkinek!

2015. augusztus 30. - NordikBalkán

Szombaton belefutottunk Reykjavik egyik legnagyobb kulturális fesztiváljába - koncertek, kiállítások, performanszok egész nap, a város minden pontján. Elsőre azt hittük, hogy ez valamilyen integrációs fesztivál: a közönség tele volt fogyatékkal élőkkel, a program pedig olyan eseményekkel, mint jelnyelven tolmácsolt koncert, refugee-fotokiállítás, vagy aktivista városvezetés.

Pedig a "Menningarnótt" nem más, mint akármelyik kulturális fesztivál Budapesten. Csak épp annyi a különbség, hogy Izlandon integráltan nőnek fel a gyerekek és ez a társadalom felépítésén, a mindennapokban is meglátszik.

gyerek_apja.png

A legjobban a fiatal, laza anyukákért és szexi apukákért vagyunk oda. Mintha minden utcabál, bevásárlás, gaypride egyben családi program is lenne.

 Az izlandi szülők a nevelésben is nagyon lazák. Van egy mondás, hogy ha egy izlandi gyerek túléli a 15. életévét, akkor már semmi nem pusztíthatja el.

deszkasok.jpg

 8-10 éves fiúk deszkáznak egy külvárosi kikötőben.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://nordikbalkan.blog.hu/api/trackback/id/tr457743008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása